Nini Vind Schultz

Nini Vind Schultz (født 1959) er forfatter til debutbogen ”Dukseelev i flinkeskolen”. Det er en bog, der handler om oplevelser fra hendes eget liv, og om hvordan hun til sidst bryder med det fordomsfyldte ”pæne” Danmark. Hun tager simpelthen bladet fra munden, og begynder at sige tingende som de er, uden indpakning og uden den pæne facade. Hun er i dag forfatter og hundefrisør.

 

Nini mener selv hendes egen flinkeskole, har bundet i et dybereliggende lavt selvværd, hvor hun aldrig har turdet stå fast på egne følelser og meninger. Et lavt selvværd der er opbygget i barndommen.

Men bortset fra det, er det ikke en bog der gennemlever hele barndommen og alle svigt herfra. Nej – Nini fortæller åbent og ærligt om et liv, der begyndte som voksen med uheldige valg af kærester. Kærester der slog, drak og misbrugte hende fysisk og psykisk. Hun blev voldtaget, truet på livet med knive og forsøgt slået ihjel.

Herefter blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling for, at komme sig ovenpå de frygtelige oplevelser. Hun fik tildelt en kontaktperson – en mandlig sygeplejestuderende – der misbrugte hende og deres relation – for endeligt, at forgribe sig seksuelt på hende efter en personalejulefrokost.

”modelfoto”

 

Den tillid hun havde opbygget til kontaktpersonen, blev med et revet fra hende, og troen på sig selv og andre var knust fuldstændig. Den psykiatriske afdeling valgte at overbevise hende om, der ikke skulle offentliggøres noget vedrørende denne sag.

– Absolut ingen mediedækning, blev der sagt; – Vi gemmer og glemmer hvad der er sket, og Nini acceptererede.

 

Nini fortsætter sin kamp for livet hver dag. Senere bliver hun offer for umotiverede overfald. Til sidst sidder hun med 2 smadrede kæber, pga. af overfald og vold, tilbagevendende angst og en tidligere udført gastric banding operation, der nu volder problemer, da hun pga. kæberne ikke længere kan tygge maden ordentligt.

Nini har nu voldsomt mange smerter i ansigt og kæber, og konsulterer sin praktiserende læge over længere tid, i et forsøg på at blive smertedækket. Dette resulterer i et voldsomt overforbrug af diverse smertestillende typer medicin, benzodiazepiner og bla. produktet ”Lyrica”, som er et antiepileptikum, der anvendes til neuropatiske smerter og generaliseret angst. Hver gang hun konsulterer den praktiserende læge pga. sine smerter, øger lægen dosis og dette resulterer i et misbrug og en direkte medicin forgiftning.

 

Nini bliver indlagt, da hun bliver ukontaktbar og får her hurtigt diagnosen ”misbruger” føjet til journalen. En diagnose hun selv vælger – meget kynisk – at kalde for ”lægeordineret misbruger”. Dette var i efteråret 2010, og det er her, hvor hun får nok. Hun får nok af et sundhedssystem, der er rigidt og fordomsfuldt. Hvor man ikke bliver hørt eller set. Et system der dækker over egne fejl og stempler de sårbare. Hun beslutter sig for, at nu er det nok.

Med denne bog løfter hun sløret og fortæller en gang for alle, den sande historie.

Nini Vind Schultz har bog nummer to på vej, ”Tvangsindlæggelsen”. Hold øje med forfatterskabet på Ninis hjemmeside www.9liv.dk

Anmeldt på Læs en god bog, under Psykiatri

God læselyst

Sundhedsfagligblog.dk, Artikler, Patienthistorier, Sundhedsfaglige temaer & Boganmeldelser, til dig med sundhedsfaglig interesse. God læselyst... Frontier Theme